ΣΤΗΡΙΖΩ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ - ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ
Κονσερβοποιΐα ιχθυηρών
Μια άλλη γνωστή κονσερβοποιΐα ιχθυηρών είναι και η Κονσερβοποιΐα Βορείου Αιγαίου, ΚΟΝΒΑ η οποία παράγει κονσερβοποιημένα θαλασσινά με τα εμπορικά σήματα TRATA (όπως τόνο, τονοσαλάτες, σαρδέλες, γαύρο, χταπόδι, σουπιές, αντσούγιες,ρέγγα κ.ά) και FLOKOS (σαρδέλες, καλαμάρι, σκουμπρί) ενώ παράγει και για λογαριασμό super markets προϊόντα ιδιωτικής ετικέτας. Απασχολεί 260 εργαζόμενους στο εργοστάσιό της στη ΒΙΠΕ Κιλκίς (Σταυροχώρι), όπου έχει παραγωγική δυναμικότητα επεξεργασίας 40 τόνων αλιευμάτων-ψαριών ημερησίως. Είναι η μοναδική επιχείρηση στην Ελλάδα που παράγει κονσέρβες τόνου ενώ πρόσφατα εισήγαγε την καινοτομία παραγωγής κονσέρβας τόνου σε ελαιόλαδο ΜΙΝΕΡΒΑ. http://www.konva.gr/
Η ΒΙΑΛΚΟ ΣΚΟΥΡΤΟΠΟΥΛΟΣ Α.Ε δραστηριοποιείται στο χώρο των κονσερβοποιημενων ψαρικών στο Βόλο (κονσερβες ιχθυηρων, αλιπαστα, φιλετα) από το 1928. Ξεκίνησε από τον Αντώνιο Σκουρτόπουλο στους Ωρεούς της Εύβοιας το 1928 και σήμερα διαθέτει μονάδα παραγωγής στη Β' ΒΙΠΕ Βόλου όπου παράγει κονσέρβες ψαριών (σαρδέλες, αντσούγιες), αλίπαστα και πάστα αντσούγιας με το εμπορικό σήμα Ambrosia
http://www.vialco.gr/
ΚΑΛΛΟΝΗ ΑΕ Παράγει αλίπαστα, καπνιστά ψάρια, φιλέτα ψαριών και κονσέρβες ψαριών στο εργοστάσιό της (16000τμ) στην Ξάνθη με το εμπορικό σήμα ΚΑΛΛΟΝΗ. Απασχολεί περί τους 220 εργαζόμενους. Είναι πιστοποιημένη με ISO 9001 και 9002. http://www.kalloni.gr/
Επίσης αλίπαστα αλιεύματα παράγει η ΠΑΣΧΑΛΙΔΗΣ –ΒΙΟΤΕΧΝΙΑ ΚΑΠΝΙΣΤΩΝ-ΑΛΙΠΑΣΤΩΝ η οποία δραστηριοποιείται στην παράγωγη καπνιστών και αλίπαστων αλιευμάτων από το 1955 με εγκαταστάσεις στην Κομοτηνή. Παράγει αντσούγια, χταπόδι, χέλι καπνιστό, λακέρδα, παστουρμά, καβουροσαλάτα, σαρδέλα, σκουμπρί, τονολακέρδα, τσιροσαλάτα κ.ά.
http://www.pashalidis.com.gr
Αλίπαστα και ψάρια λαδιού παράγει και η επιχείρηση Παλτσίδης με εγκαταστάσεις στην Νεοχωρούδα Θεσσαλονίκης. http://www.paltsidis.gr/