ΣΤΗΡΙΖΩ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ - ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ

Κονσερβοποιΐα ιχθυηρών

Ένας από τους πιο γνωστούς μεζέδες που συνοδεύουν το ούζο είναι και οι σαρδέλες Καλλονής από τη Σκάλα Καλλονής στη Λέσβο. Η πιο γνωστή επιχείρηση που παράγει αλίπαστες σαρδέλες Καλλονής είναι η Λεσβιακή Επιχείρηση Βιομηχανίας Αλίπαστων και Ελαίων, πιο γνωστή με την εμπορική επωνυμία ΛΕΒΑ. Πέρα από σαρδέλες παράγει και άλλα αλίπαστα όπως παστές αντσούγιες, κολιούς και σκουμπρί. Επίσης παράγει ελιές, λάδι αλλά και ούζο με την εμπορική ονομασία Σμυρνιώ. http://www.leva.gr/


 Μια άλλη γνωστή κονσερβοποιΐα ιχθυηρών είναι και η Κονσερβοποιΐα Βορείου Αιγαίου, ΚΟΝΒΑ η οποία παράγει κονσερβοποιημένα θαλασσινά με τα εμπορικά σήματα TRATA (όπως τόνο, τονοσαλάτες, σαρδέλες, γαύρο, χταπόδι, σουπιές, αντσούγιες,ρέγγα κ.ά) και FLOKOS (σαρδέλες, καλαμάρι, σκουμπρί) ενώ παράγει και για λογαριασμό super markets προϊόντα ιδιωτικής ετικέτας. Απασχολεί 260 εργαζόμενους στο εργοστάσιό της στη ΒΙΠΕ Κιλκίς (Σταυροχώρι), όπου έχει παραγωγική δυναμικότητα επεξεργασίας 40 τόνων αλιευμάτων-ψαριών ημερησίως. Είναι η μοναδική επιχείρηση στην Ελλάδα που παράγει κονσέρβες τόνου ενώ πρόσφατα εισήγαγε την καινοτομία παραγωγής κονσέρβας τόνου σε ελαιόλαδο ΜΙΝΕΡΒΑ. http://www.konva.gr/
Η ΒΙΑΛΚΟ ΣΚΟΥΡΤΟΠΟΥΛΟΣ Α.Ε δραστηριοποιείται στο χώρο των κονσερβοποιημενων ψαρικών στο Βόλο (κονσερβες ιχθυηρων, αλιπαστα, φιλετα) από το 1928. Ξεκίνησε από τον Αντώνιο Σκουρτόπουλο στους Ωρεούς της Εύβοιας το 1928 και σήμερα διαθέτει μονάδα παραγωγής στη Β' ΒΙΠΕ Βόλου όπου παράγει κονσέρβες ψαριών (σαρδέλες, αντσούγιες), αλίπαστα και πάστα αντσούγιας με το εμπορικό σήμα Ambrosia
http://www.vialco.gr/

ΚΑΛΛΟΝΗ ΑΕ Παράγει αλίπαστα, καπνιστά ψάρια, φιλέτα ψαριών και κονσέρβες ψαριών στο εργοστάσιό της (16000τμ) στην Ξάνθη με το εμπορικό σήμα ΚΑΛΛΟΝΗ. Απασχολεί περί τους 220 εργαζόμενους. Είναι πιστοποιημένη με ISO 9001 και 9002. http://www.kalloni.gr/

Επίσης αλίπαστα αλιεύματα παράγει η ΠΑΣΧΑΛΙΔΗΣ –ΒΙΟΤΕΧΝΙΑ ΚΑΠΝΙΣΤΩΝ-ΑΛΙΠΑΣΤΩΝ η οποία δραστηριοποιείται στην παράγωγη καπνιστών και αλίπαστων αλιευμάτων από το 1955 με εγκαταστάσεις στην Κομοτηνή. Παράγει αντσούγια, χταπόδι, χέλι καπνιστό, λακέρδα, παστουρμά, καβουροσαλάτα, σαρδέλα, σκουμπρί, τονολακέρδα, τσιροσαλάτα κ.ά.
http://www.pashalidis.com.gr

Αλίπαστα και ψάρια λαδιού παράγει και η επιχείρηση Παλτσίδης με εγκαταστάσεις στην Νεοχωρούδα Θεσσαλονίκης. http://www.paltsidis.gr/